Possibility to make WAR HUD working again?

Always wondered why the F-16 has a tailhook, or how big a bigmouth F-16's mouth really is ? Find it out here !
  • Author
  • Message
Offline

cupra

Newbie

Newbie

  • Posts: 19
  • Joined: 01 Feb 2012, 18:58
  • Location: Switzerland

Unread post13 Jan 2019, 23:08

Can anyone of you tell me if there is an option to make a real WAR HUD (one of the prototype of GEC Avionics) working again so that it can display HUD data from an PC simulation? What would be needed?
Offline

Meteor

Active Member

Active Member

  • Posts: 221
  • Joined: 14 May 2007, 19:46
  • Location: Southlake, TX and West Yellowstone, MT

Unread post14 Jan 2019, 03:29

Go buy an F-16C, attach it to the HUD. Add fuel to the jet, power up. Should work.
F-4C/D, F-16A/B/C/D, 727, DC-10, MD-80, A321
Offline

vilters

Forum Veteran

Forum Veteran

  • Posts: 870
  • Joined: 28 Sep 2009, 00:16

Unread post15 Jan 2019, 00:50

cupra wrote:Can anyone of you tell me if there is an option to make a real WAR HUD (one of the prototype of GEC Avionics) working again so that it can display HUD data from an PC simulation? What would be needed?


You really don't think that a HUD is a "stand alone item" do you?
Offline

cupra

Newbie

Newbie

  • Posts: 19
  • Joined: 01 Feb 2012, 18:58
  • Location: Switzerland

Unread post15 Jan 2019, 23:20

For itself ist is more or less. A projection unit, some lensens, glass…
The question is just if it is possible to get such a piece working outside a real plane using a special kind of screen, CRT or anything else. I have never worked with such parts that is re reason why I am asking. :wink: Would be awesome if it would work again, but it also looks great at the sideboard :D That glass reflections are great 8)
Offline

basher54321

Elite 1K

Elite 1K

  • Posts: 1560
  • Joined: 02 Feb 2014, 15:43

Unread post16 Jan 2019, 00:30



Is this you? and is this all you have? - I get the impression looking at brochures for these there are Line Replaceable units that would have taken in the inputs and provided the outputs to the projection unit - so unless that is built into that unit somewhere?

If you have the full unit then in theory you just "simply" need to get some kind of converter to convert whatever the avionics Buses used (MIL STD 1553 ?? ) to USB and write some software to put inputs into it. Or I guess providing inputs directly into that projector unit if even possible.


Might be easier to just take Meteors suggestion though.

Return to F-16 Design & Construction

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests